15 Nisan 2020 Çarşamba

Saklambaç

     Eski günlerin hatırına kafe müzikleri açıp kendinizle sıkıcı muhabbetler yapmaktan yorulduysanız size bir oyun önerim var. Saklambaç. Ciğerinizi dağlayacak bir sigara yakın ve arkanıza yaslanın. Kendinizle muhabbet etmekten sıkıldığınızı kabul ediyorsanız büyük sorununuz var demektir. Düşünceler, davranışların ön gösterimidir demiş zamanında adamın biri. Ön gösterimler, varsayımlar, düşünceler, konuşmalar asla bir dert olmazdı eğer davranışlarınıza yansıtabilseydiniz. Doldur-boşalt şeklinde davranan bu sistemi boşaltamadığınız için rüyalarınız da civcivlenmeye başlamıştır. Ne yapmalı, ne yapmalı?
     Kendinizle saklambaç oynayın. Fantezi ve rüyalarda yaşamak elbette baldan tatlı olacaktır. Orası size isteseniz de istemeseniz de zevk verecek. Premium versiyona yükseltecek paranız olmadıkça da depresyon kaçınılmaz olacak. Sen de bir orta sınıf sadomazo isen o dünyanın tozpembe görüntüsünden bir adım at da oyuna gel. Bu oyun, dizi-filmlerdeki senaryolardan okunarak yaşatılan karakterlerin iç dünyalarındaki hızlı farkındalık, çabuk kavrama, iki bölümde değişim gibi değildir. Kurallar basit: sobelemek için her şey mübahtır. Araç gereç olarak da bir dış gözlemciye ihtiyaç vardır ki sobelenmiş olduğunuzu anlamakta yardımcı olur.
     Düşünceyi düşüncelerle destekleyen hayal dünyası kurgularının aksine her düşünceyi bir düşman olarak görüp eylem gerektiren bir oyun olduğu için vakit öldürmekte üstüne yoktur fakat iyi vakit geçirmek için söz veremem. Oyun beyninizle(veya her ne isim takarsanız) sizin aranızda geçen bir düello şeklinde olacak. Aklınızdan geçen en basit düşünceden, en yoğun düşünceye kadar her şeyi sobelenecek bir hedefmiş gibi görerek başlayabilirsiniz. Yorucu bir başlangıç olsa da sabah kalktığınızda neden ilk iş telefonunuza baktığınız veya canınızın durduk yere bir şey çekmesinin aslında durduk yere olmayabileceği gibi basit düşüncelerin bile sizi nasıl sobelediğini gördükçe oyunu kavramaya başlayacaksınız. Asıl dert ise bundan sonra başlayacak. Sobelendiğiniz bu düşüncelerin doğru cevaplarını kendinize verebilecek misiniz? Verdiğiniz cevapla sobelemiş mi olacaksınız yoksa başka bir sobelenmeye mi maruz kalacaksınız? Sobeleyip oyunu kazansanız bile sobelenmiş olduğunuzu başkalarına anlatabilecek misiniz? Bu oyunun hakemi kim olacak?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder